Energia personală și banii

Erau odată doi copaci. Unul dădea roade tot mai mari şi mai dese cu fiecare am ce trece, în schimb celălalt dădea roade tot mai puţine şi mai viermănoase.

Cu cât îţi gestionezi mai bine energia personală, cu atât îţi vei gestiona mai bine banii în viaţă. Deci, dacă rămâi constant fără energie, obosit şi fără chef de nimic e posibil ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu banii tăi, să rămâi mereu fără bani. Din contră, dacă poţi găsi energie în interiorul tău la orice oră pentru orice, la fel vei găsi în tine şi oportunităţile de a a trage bani oricând vei avea nevoie.

Dacă îţi risipeşti întotdeauna energia pe alţii, ghici ce se întâmplă cu banii tăi? Exact, îi risipeşti pe alţii sau pe ceea ce alţi îţi sugerează să faci, nu pe ceea ce esntial pentru bunastarea ta reala. Dacă îţi conservi energia şi o investeşti calculat în aşa fel încât să îţi ajungă o perioadă determinată de timp fără fluctuaţii, probabil la fel faci şi cu banii tăi. În schimb, dacă îţi consumi toată energia odată atunci când o ai şi apoi stai şi aştepţi să se refacă, probabil ca şi banii îi cheltuieşti dintr-o dată şi apoi stai şi aştepţi să vină alţii.

Hai să facem un exerciţiu. Imaginează-ţi că te trezeşti dimineaţă şi ai foooarte multă energie. Care e primul lucru care îţi vine în minte că vei face cu toată acea energie? De ce te vei apuca, în cât timp o vei consuma şi în ce fel?

Asociem banii cu energia personală pentru că banii chiar sunt o energie. Sunt energia pe care o putem transforma în orice: casă, mâncare, îmbrăcăminte, distracţii, etc.

Dacă în trecut ne foloseam propria energie ca să construim o casă, să cultivăm hrana şi să ne menţinem în siguranţă, astăzi ne dăm energia personală în schimbul banilor, cu care apoi putem cumpăra orice. Iar adânc în subconştientul nostru sunt încă scrise aceste programe vechi. Tot ce avem de făcute este sa testam kinesiologic şi să vedem dacă ele ne folosesc sau nu.

Cum putem crea cu aceeaşi energie mai mulţi bani, respectiv mai multă fericire?

Când munceşti ceva ce nu îţi place, se numeşte stres. Asta e o activitate care te seacă de energie şi te lasă tot mai gol pe măsură ce trec anii, atât în suflet cât şi în cont. Ca un copac care îmbătrâneşte şi da tot mai puţine roade pe măsură ce trec anii.

Când eşti în această situaţie, vei avea nevoie de tot mai multă energie sub forma banilor pe măsură ce trece timpul pentru că vei vrea să îţi umpli gol interior cu tot felul de lucruri exterioare care îţi oferta alinare temporară. În plus, problemele de sănătate vor apărea şi ele, necesitând atenţia şi resursele tale.

Dacă munca ta e ceea ce îţi place cu adevărat, asta se numeşte pasiune şi este o activitate care îţi aduce din ce în ce mai multă energie, atât fizic, spiritual, mental, cât şi sub forma banilor, mai devreme sau mai târziu. Ca un copac căruia îi merge din ce în ce mai bine, care dă roade tot mai mari, mai frumoase şi mai bogate.

Dacă eşti în această situaţie, vei avea nevoie de tot mai puţină energie sub forma banilor pe măsură ce trece timpul pentru că te vei simţi împlinit şi complet. Cel mai probabil, din excesul de energie vei simţi să dai şi altora din moment ce nevoile tale sunt total împlinite.

Bineînţeles, şi elementele de educaţie financiară au rolul lor, însă acesta este un subiect pe care îl voi trata separat.

Testează dacă ai următoarele programe limitative/folositoare (testarea kinesiologica prin care identificăm programe subconştiente este explicată în alt articol):

Imi dau toata
energia pentru bani.

Sunt lipsit/a de
energie.

Mereu raman fara
energie.

Sunt in siguranta
sa am energie.

E in regula sa am
toata energia de care am nevoie.

Am din ce in ce mai
multa energie.

Primele 3 ar fi bine să iasă „Nu” pentru că sunt programe limitative, iar ultimele 3 „Da” pentru că sunt programe benefice. Cu acordul tău (spune da în gând sau cu voce tare) vom dezinstala programele negative şi le putem descărca pe cele pozitive. În alt articol este explicat pe larg tot procesul.

Folosind tehnica thetahealing, avem un curs întreg dedicat acestui capitol, unde, printre alele, testăm și schimbăm cele mai frecvente programe limitative subconștiente despre abundență: Curs Manifestare si Abundenta (conditiile de participare sunt absolvirea cursurilor baza, avansat si dig deeper).

Tu ce fel de copac eşti? Care erau convingerile pe care ţi le-ai identificat şi în ce măsură sunt corelate cu situaţia ta financiară actuală? Mi-ar plăcea să aflu părerea ta.

Gânduri bune,
Ioana Neamțu

Leave a Comment: