Energia personală și banii

Erau odata doi copaci. Unul dadea roade tot mai mari si mai dese cu fiecare am ce trece, in schimb celalalt dadea roade tot mai putine si mai viermanoase.

Cu cat iti gestionezi mai bine energia personala, cu atat iti vei gestiona mai bine banii in viata. Deci, daca ramai constant fara energie, obosit si fara chef de nimic e posibil ca acelasi lucru sa se intample si cu banii tai, sa ramai mereu fara bani. Din contra, daca poti gasi energie in interiorul tau la orice ora pentru orice, la fel vei gasi in tine si oportunitatile de a a trage bani oricand vei avea nevoie.

Daca iti risipest intotdeauna energia pe altii, ghici ce se intampla cu banii tai? Exact, ii risipesti pe altii sau pe ceea ce alti iti sugereaza sa faci. Daca iti conservi energia si o investesti calculat in asa fel incat sa iti ajunga o perioada determinata de timp fara fluctuatii, probabil la fel faci si cu banii tai. In schimb, daca iti consumi toata energia odata atunci cand o ai si apoi stai si astepti sa se refaca, pobabil ca si banii ii cheltuiesti dintr-o data si apoi stai si astepti sa vina altii.

Hai sa facem un exercitiu. Imagineaza-ti ca te trezesti dimineata si ai foooarte multa energie. Care e primul lucru care iti vine in minte ca vei face cu toata acea energie? De ce te vei apuca, in cat timp o vei consuma si in ce fel?

Asociem banii cu energia personala pentru ca banii chiar sunt o energie. Sunt energia pe care o putem transforma in orice: casa, mancare, imbracaminte, distractii, etc.

Daca in trecut ne foloseam propria energie ca sa contruim o casa, sa cultivam hrana si sa ne mentinem in siguranta, astazi ne dam energia personala in schimbul banilor, cu care apoi putem cumpara orice. Iar adanc in subconstientul nostru sunt inca scriese aceste programe vechi. Tot ce avem de facut este sa testam (hyperlink pe testarea kinesiologica) si sa vedem daca ele ne folosesc sau nu.

Cum putem crea cu aceeasi energie mai multi bani, respectiv mai multa fericire?

Cand muncesti ceva ce nu iti place, se numeste stres. Asta e o activitate care te seaca de energie si te lasa tot mai gol pe masura ce trec anii, atat in suflet cat si in cont. Ca un copac care imbatraneste si da tot mai putine roade pe masura ce trec anii.

Cand esti in aceasta situatie, vei avea nevoie de tot mai multa energie sub forma banilor pe masura ce trece timpul pentru ca vei vrea sa iti umpli gol interior cu tot felul de lucruri exterioare care iti oferta alinare temporara. In plus, problemele de sanatate vor aparea si ele, necesitand atentia si resursele tale.

Daca munca ta e ceea ce iti place cu adevarat, asta se numeste pasiune si este o activitate care iti aduce din ce in ce mai multa energie, atat fizic, spiritual, mental, cat si sub forma banilor, mai devreme sau mai tarziu. Ca un copac caruia ii merge din ce in ce mai bine, care da roade tot mai mari, mai frumoase si mai bogate.

Daca esti in aceasta situatie, vei avea nevoie de tot mai putina energie sub forma banilor pe masura ce trece timpul pentru ca te vei simti implinit si complet. Cel mai probabil, din excesul de energie vei simti sa dai si altora din moment ce nevoile tale sunt total timplinite.

Bineinteles, si elementele de educatie financiara au rolul lor, insa acesta este un subiect pe care il voi trata separat.

Testeaza daca ai urmatoarele programe limitative/folositoare (testarea kinesiologica prin care identificam programe subcontiente este explicata in acest articol):

Imi dau toata energia pentru bani.

Sunt lipsit/a de energie.

Mereu raman fara energie.

Sunt in siguranta sa am energie.

E in regula sa am toata energia de care am nevoie.

Am din ce in ce mai multa energie.

Primele 3 ar fi bine sa iasa nu pentru ca sunt programe limitative, iar ultimele 3 da pentru ca sunt programe benefice. Cu acordul tau (spune da in gand sau cu voce tare) vom dezinstala programele negative si le putem descarca pe cele pozitive. In acest articol este explicat pe larg tot procesul. (hyperlink)

Tu ce fel de copac esti? Care erau convingerile pe care ti le-ai dientificat si in ce masura sunt corelate cu situatia ta financiara actuala? Mi-ar placea sa aflu parerea ta.

Gânduri bune,
Ioana Neamțu

Leave a Comment: